CSG Prins Maurits & RRDF
sponsorloop 22 juni 2018

Aftrap

De aftrap vindt plaats op 22 juni 2018, wanneer circa 300 leerlingen aan een sponsorloop zullen deelnemen.

Meer informatie: 
www.csgpm.nl/aboutus

Partijen

CSG Prins Maurits is een christelijke school met een internationaal profiel. Naast haar kerntaak, wil ze vanuit haar missie een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van mensen buiten haar eigen landsgrens. Vandaar dat de school veel contacten heeft met buitenlandse scholen. Een van die scholen is de VEDA-School of Learning in Chilakaluripet, India. Vanwege de grote afstand tussen beide scholen, is gekozen voor een vorm van digitale uitwisseling. Leerlingen van beide scholen hebben via een digitale tool videogesprekken gevoerd over uiteenlopende thema’s, levensomstandigheden en toekomstplannen. Hierdoor groeide bij leerlingen van de Prins Maurits het idee om voor de leerlingen en de VEDA-school iets te kunnen betekenen. Stichting RRDF verbindt beide scholen en dient als mediator om de geldstroom tussen CSG Prins Maurits en de VEDA-school te beheren.

Doelen en middelen

In overleg tussen de partijen kunnen doelen en middelen gekozen worden waarvoor financiën gegenereerd worden door verschillende acties. Deze zullen de komende jaren door leerlingen georganiseerd worden. De aftrap vindt plaats op 22 juni 2018, wanneer circa 300 leerlingen aan een sponsorloop zullen deelnemen. De komende jaren zullen daar kleinere en grotere activiteiten bijkomen zoals een lessenmarathon en verkoop. Naast financiële ondersteuning, zal ook een programma opgezet worden waarbij leerlingen van beide scholen langdurig met elkaar in contact komen om hun taal- en interculturele vaardigheden te vergroten.

Meer informatie via https://www.csgpm.nl/aboutus

Helpt u al een kind aan een dagelijkse warme maaltijd?

Voor slechts €9,50 per maand krijgt een kind niet alleen elke dag een voedingsrijke maaltijd, maar ook onderwijs en medische zorg.